Dutch Blue Label

Schapenwol isolatie van Black Mountain

Schapenwol: de natuurlijke vorm van isolatie

Schapenwol is een 100% natuurlijk product. Daarnaast is het uiterst geschikt voor allerlei isolatiedoeleinden. Ten opzichte van de traditionele minerale isolatie heeft schapenwol isolatie een aantal bijzondere eigenschappen. De wol is afkomstig van schapen uit de Black Mountains in Wales. Deze schapen lopen daar voor de begrazing en vleesproductie, en niet voor de productie van wol. De gekleurde wol is minder geschikt voor de kledingindustrie en is vele jaren als restproduct afgevoerd. Nu de schapenwol wordt verwerkt tot een natuurlijke vorm van isolatie draagt het bij aan een beter milieu.

Damp-open bouwen met schapenwol isolatie

Bij de productie van schapenwol isolatie is tot 90% minder energie nodig dan bij de productie van minerale wol. Schapenwol isolatie heeft een levensduur van meer dan 50 jaar op basis van ervaring. Schapenwol isolatie kan tot 35% eigen gewicht aan vocht opnemen, en weer afstaan aan de omgeving, zonder verlies van de isolatie waarde. Dit is een eigenschap die minerale wol niet heeft. Indien deze wol vochtig wordt, zal de isolatie waarde snel dalen. Schapenwol isolatie is uitstekend toe te passen voor damp open bouwen, een dampdichte folie ( om vocht te weren ) is niet nodig. Een damp open spinvlies folie is voldoende. Door damp-open te bouwen zorgt u voor een prettig woonklimaat. Schapenwol heeft een natuurlijke vochtregulering die schimmels voorkomt.
Aan het einde van de gebruiksperiode kan schapenwol isolatie makkelijk worden verwijderd doordat het materiaal eenvoudig gescheurd kan worden. De wol kan vervolgens worden gecomposteerd, waardoor het zijn weg terug vindt in de natuurlijke kringloop. Tussentijds kan de schapenwol eenvoudig worden hergebruikt. 

Schapenwol isolatie, een natuurlijk alternatief

Schapenwol bevat keratine en heeft hierdoor een bewezen luchtzuiverende werking. De schapenwolvezel is van nature onbrandbaar. In geval van brand zal de vezel verkolen, maar draagt niet bij aan de brand. Brandklasse BE-2 5803-4 : 1985 klasse Euro. Bij de verwerking van schapenwol isolatie hoeft u geen speciale voorzorgsmaatregelen te namen, de wol kan zonder beschermende kleding worden verwerkt. De wol werkt namelijk niet irriterend voor de huid of longen. Dit in tegenstelling tot minerale isolatiesoorten. Zo ziet u, schapenwol isolatie is een goed en natuurlijk alternatief voor de traditionele minerale wol.

Voordelen van schapenwol isolatie

Zoals bovenstaande informatie laat doorschemeren, brengt het gebruik van schapenwol voor isoleringsdoeleinden vele voordelen met zich mee. Voor het gemak hebben wij de belangrijkste voordelen nogmaals voor u op een rijtje gezet:

Black Mountain schapenwol isolatie logo

Dikte van de schapenwol isolatie

Schapenwol isolatie kan door de wijze van zowel de productie, de verpakking als door de producteigenschappen van de wol licht inklinken. Door de wijze van productie kan er enig verlies van dikte optreden. Dit betekent dat de wol niet altijd direct na opening van de verpakking terug komt tot de gewenste dikte of geheel terug komt in de geproduceerde dikte. 

Producten en prijzen schapenwol isolatie

Zie hier alle producten en prijzen. Let op: alle prijzen zijn onder voorbehoud, exclusief 21% btw en transportkosten.

50mm 40x120cm

€41,35/PER PAK
 • 12 stukken per pak = 5.76 m2
 • Prijs per m2: €7,18
 • Rd waarde: 1.24
 • Prijs excl. 21% btw.

Schapenwol isolatie 12 stukken per pak

50mm 60x1000cm

€86,20/PER PAK
 • 2 rollen per pak = 12m2
 • Prijs per m2: €7,18
 • Rd waarde: 1.24
 • Prijs excl. 21% btw.

Schapenwol isolatie 2 rollen per pak

75mm 40x120cm

€43,08/PER PAK
 • 8 stukken per pak = 3.84m2
 • Prijs per m2: €11,22
 • Rd waarde: 1.86
 • Prijs excl. 21% btw.

Schapenwol isolatie 8 stukken per pak

 

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwolisolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!

Verzendkosten

Bekijk hier de verzendkosten van red cedar shingles en schapenwol isolatie.

Verzendkosten Red cedar shingles en Schapenwol isolatie