Dutch Blue Label

Schapenwol isolatie van Black Mountain

De natuurlijke isolatie

Ten opzichte van de traditionele minerale isolatie heeft schapenwol isolatie een aantal bijzondere eigenschappen.

De wol is afkomstig van schapen uit de Black Mountains in Wales. Deze schapen lopen daar voor de begrazing en vleesproductie, en niet voor de productie van wol. De gekleurde wol is minder geschikt voor de kleding industrie en is vele jaren als restproduct afgevoerd. Nu de wol wordt verwerkt tot een natuurlijke isolatie draagt het bij tot een beter milieu.

Bij de productie van schapenwol isolatie is tot 90% minder energie nodig dan bij de productie van minerale wol. Schapenwol isolatie heeft een levensduur van meer dan 50 jaar op basis van ervaring.

Schapenwol isolatie kan tot 35% eigen gewicht aan vocht opnemen, en weer afstaan aan de omgeving, zonder verlies van isolatie waarde. Iets wat bij minerale wol niet lukt, indien deze wol vochtig wordt zal de isolatie waarde snel dalen.

Schapenwol isolatie is uitstekend toe te passen voor damp open bouwen, een dampdichte folie ( om vocht te weren ) is niet nodig. Een damp open spinvlies folie is voldoende. Door damp open te bouwen zorgt u voor een prettig woonklimaat.

Aan het einde van de gebruiksperiode kan schapenwol isolatie worden gecomposteerd en keert zo terug in de natuurlijke kringloop.

Schapenwol bevat keratine, en heeft hierdoor een bewezen luchtzuiverende werking.

De schapenwolvezel is van nature onbrandbaar. In geval van brand zal de vezel verkolen, maar draagt niet bij aan de brand. Brandklasse BE-2 5803-4 : 1985 klasse Euro E

Bij de verwerking van schapenwol isolatie hoeft u geen speciale voorzorgsmaatregelen te namen, de wol kan zonder beschermende kleding worden verwerkt, de wol is niet irriterend.

Zo ziet u, schapenwol isolatie is een goed en natuurlijk alternatief voor de traditionele minerale wol.

Black Mountain schapenwol isolatie

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwolisolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!