Camperbus isoleren met schapenwol

Busje ombouwen tot camper, vergeet niet te isoleren!
schapenwol-isolatie-camper

Het ombouwen van campers is een populaire trend geworden. Een belangrijk aspect van het ombouwproces is het isoleren van de camper om de leefruimte comfortabeler en energiezuiniger te maken. Schapenwol isolatie is een duurzame en milieuvriendelijke optie die steeds populairder wordt bij camperbouwers.

 

Waarom is schapenwol isolatie zo bruikbaar voor camperbouwers?

Belangrijkste reden hiervoor is de vochtregulerende functie van schapenwol.

Vocht kan een groot probleem zijn in campers, vooral als je veel tijd doorbrengt in vochtige gebieden of als je kookt en doucht in de camper. Als vocht niet goed wordt gereguleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming, roestvorming en andere problemen.

Een van de voordelen van schapenwol isolatie is dat het van nature vochtregulerend is. Schapenwol kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen zonder dat het aan isolatiewaarde verliest. Wanneer de luchtvochtigheid in de camper daalt, kan de schapenwol het opgeslagen vocht weer vrijgeven, waardoor het vochtgehalte in de camper wordt verlaagd. Dit helpt bij het voorkomen van schimmelvorming en andere vocht gerelateerde problemen.

Een ander voordeel van schapenwol isolatie is dat het zeer gemakkelijk te installeren is. Het kan eenvoudig worden gesneden en past perfect in de kleinste hoekjes en gaatjes van uw camper. Bovendien is het gemakkelijk te hanteren en heeft het geen speciale bescherming nodig tijdens de installatie, zoals sommige synthetische isolatiematerialen dat wel nodig hebben.

Daarnaast heeft schapenwol een hoge isolatiewaarde. Wat betekent dat het in de winter de kou buiten houdt en in de zomer de warmte buiten houdt. Bovendien heeft schapenwol een natuurlijke geluiddempende eigenschap, wat betekent dat het geluid van buitenaf kan verminderen en het geluid binnen de camper kan dempen.

Veelal worden campers geïsoleerd met een dikte van 50mm. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk in onze webshop

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp