Maak uw keuze

Type

Type shingles
Houtsoort
Houtsoort
Kwaliteit shingles
Kwaliteit shingles

Red cedar shingles, ook wel houten leien of dakspanen genoemd, zijn tapsgezaagde plankjes van cedar hout. Deze shingles zijn gemaakt van duurzame Western Red Cedar hout en is perfect te gebruiken voor dakbedekking en/of gevelbekleding. De shingles zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en zorgen voor een unieke uitstraling. Lees meer

No.1 Grade Blue Label Western Red Cedar shingle

WRC shingles van hoogste kwaliteit. 100% gezaagd uit kernhout en vrij van noe...

174,00 (excl. BTW)

No.2. Grade Red Label Alaska Yellow Cedar Tapersawn shakes

Tapersawn shake is 2 tijdig taps gezaagd en heeft een lengte van 45 cm net al...

85,00 (excl. BTW)

No.2 Grade Red Label Alaska Yellow Cedar shingle

Goed alternatief voor red cedar shingles.

92,00 (excl. BTW)

UITVERKOCHT

No.3 Grade Black Label Western Red Cedar shingle

WRC shingles voor daken en gevels waar geen hoge eisen aan worden gesteld.

79,00 (excl. BTW)

No.2 Grade Red Label Western Red Cedar shingle

WRC shingles met mogelijk noest in zichtbare deel. Enig spinthout mogelijk.

110,00 (excl. BTW)

Western Red Cedar is duurzaam en zeer goed bestand tegen aantasting (door schimmels of insecten) en verwering. Dit hout heeft een unieke mix van rode, donkerbruine en lichtbruine kleuren en wordt na langdurige blootstelling aan zonlicht grijs tot zilverachtig van kleur.

De shingles zijn zeer licht van gewicht en hierdoor gemakkelijk te verwerken. Meer informatie over de verwerking van de shingles lees je hier. Zelf aan de slag met het monteren van de shingles? Bekijk onze montagehandleiding. Met red cedar shingles kies je voor een exclusieve dakbedekking of gevelbekleding en luxe uitstraling.

Naast Western Red Cedar, bieden wij ook Alaska Yellow Cedar aan. Deze AYC shingles zijn een uitstekend alternatief op red cedar shingles. Alaska Yellow cedar is even duurzaam alleen lichter van kleur. 

Met hout als bouwmateriaal maak je een goede keuze. Red Cedar Shingles worden vrijwel CO2-neutraal geproduceerd en zijn 100% recyclebaar. Ze lenen zich uitstekend voor ecologisch en duurzaam bouwen. Als producent van Red Cedar Shingles is Canada , op het gebied van bosbouw management, wereldleider.