Dutch Blue Label

Red Cedar Shingles

Wilt u binnenkort iets doen aan uw dakbedekking en bent u op zoek naar Red Cedar Shingles? Bij Dutch Blue Label vindt u shingles van échte topkwaliteit. Deze shingles zijn gemaakt van duurzame western Red Cedar hout en is perfect te gebruiken voor dakbedekking en/of gevelbekleding. De shingles zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en zorgen voor een unieke uitstraling. Genoeg redenen dus om voor Red Cedar Shingles te kiezen.

Botanische Naam: Thuya Plicata
Oorsprong: Britisch Columbia Canada Vol.Product informatie
Massa: 300 tot 400 kg/m3 bij 12% vocht, duurzaamheidsklasse 2

Duurzame Red Cedar Shingles

In Canada wordt bedekking met Red Cedar Shingles reeds vele jaren toegepast, maar ook in Nederland vind het steeds vaker zijn weg. Het valt niet te ontkennen dat deze shingles een uitstekende duurzaamheid bezitten. De kleur van het hout is zacht honingkleurig tot diep roest bruin en zal na verloop van tijd onder invloed van het weer langzaam vergrijzen. In Canada zie je veel huizen die nog over hun originele dakbedekking beschikken, ondanks de extreme weersomstandigheden. Indien goed geplaatst en geventileerd, hebben Red Cedar Shingles een levensduur van 40 tot 50 jaar. Red Cedar shingles worden onbehandeld geleverd en verwerkt. De shingles worden gemaakt van de Western Red Cedar, een van de meest duurzame naaldhout soorten. De in het hout aanwezige olie zorgt daarbij voor een natuurlijke bescherming. Impregneren of een andere behandeling van de shingles is daardoor niet nodig.

Voor veel verzekeringsmaatschappijen valt een dakbedekking van Red Cedar Shingles onder de noemer ‘harde dakbedekking’. Hierdoor wordt het als niet brandgevaarlijk beschouwd. U kunt bij uw eigen verzekeringsmaatschappij informeren over hun voorwaarden.

Red Cedar Shingles van topkwaliteit

Red Cedar shingles zijn in Canada verkrijgbaar in 4 kwaliteitsniveaus. Deze kwaliteit is onderverdeeld in de kleurcodes Blauw, Rood, Groen en Zwart. Wij importeren Red Cedar Shingles van top kwaliteit, de zogenaamde No.1 Grade Blue Label 18″perfections en No.2 Grade Red Label. Daarnaast leveren wij ook de No.3 Grade Black Label Shingle. Hieronder meer informatie over de verschillende kwaliteits shingles.

De No.1 Blue Label Shingles

De No.2 Grade Red Label Shingles

De No.3 Grade Black Label Shingles

De shingles zijn machinaal gezaagd en lopen taps toe (van ca. 10mm tot 2mm). Hierrdoor zijn ze aan de boven- en onderzijde vlak.  De breedte verschilt per shingle en varieert van ca. 8cm tot 30cm. Iedere bundel bevat ca. 90 shingles van verschillende breedtes. Iedere bundel is voorzien van een Certi-label waarop de kwaliteit van de Shingles is af te lezen.

U kunt de verschillende Red Cedar Shingles bestellen door het onderstaande formulier in te vullen. Heeft u nog vragen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen!

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwol isolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!

Verzendkosten

Bekijk hier de verzendkosten van red cedar shingles en schapenwol isolatie.