• Voordelen schapenwol isolatie

  Voordelen schapenwol isolatie

   

  Ten opzichte van de traditionele minerale isolatie heeft schapenwol isolatie een aantal bijzondere eigenschappen.

  De wol is afkomstig van schapen uit de Black Mountains in Wales. Deze schapen lopen daar voor de begrazing en vleesproductie, en niet voor de productie van wol. De gekleurde wol is minder geschikt voor de kleding industrie en is vele jaren als restproduct afgevoerd. Nu de wol wordt verwerkt tot een natuurlijke isolatie draagt het bij tot een beter milieu.

  Bij de productie van schapenwol isolatie is tot 90% minder energie nodig dan bij de productie van minerale wol.

  Schapenwol isolatie kan tot 35% eigen gewicht aan vocht opnemen, en weer afstaan aan de omgeving, zonder verlies van isolatie waarde. Iets wat bij minerale wol niet lukt, indien deze wol vochtig wordt zal de isolatie waarde snel dalen.

  Schapenwol isolatie is uitstekend toe te passen voor damp open bouwen, dichte folie ( om vocht te weren ) zijn niet nodig. Een damp open spinvlies folie is voldoende. Door damp open te bouwen zorgt u voor een prettig woonklimaat.

  Aan het einde van de gebruiksperiode kan schapenwol isolatie worden gecomposteerd en keert zo terug in de natuurlijke kringloop.

  Bij de verwerking van schapenwol isolatie hoeft u geen speciale voorzorgsmaatregelen te namen, de wol kan zonder beschermende kleding worden verwerkt, de wol is niet irriterend.

  Zo ziet u, schapenwol isolatie is een goed en natuurlijk alternatief voor de traditionele minerale wol.

Dutchbluelabel Duurzame natuurlijke bouwmatrialen