• Shingles als gevelbekleding

  Shingles als gevelbekleding

  Red Cedar Shingles zijn uitermate geschikt voor gevelbekleding.

  Dit bijzonder kantoor is gebouwd in de HEM-havens in Amsterdam. De fraaie gevels, met zijn uitstekende raamluiken, zijn voorzien van onze red cedar shingles No.1 grade blue label 18”perfection in de Brandwerende Klasse B.

  Shingles kunnen worden toegepast vanaf een dakhelling van 15grd. Tot 90grd. Hierdoor lenen shingles zich ook voor het bekleden van gevels.

  Zowel de kwaliteit red label als blue label kan hiervoor worden gebruikt. De achter constructie zal in de meeste situaties als houtskeletbouw zijn opgetrokken, waarbij aan de buitenzijde een dampdoorlatende folie is toegepast. Ook bij geïsoleerde gevel constructies is ventilatie van belang. Dit dient plaatst te kunnen vinden vanaf de onderzijde tot de bovenzijde, achter de shingles langs.
  De latafstand voor de gevelbekleding kan worden gehouden op 19cm.

  Het zichtbare deel van de shingle aan de gevel kan dus groter zijn dan dat van de toepassing als dakbedekking. De bevestiging van de shingles kan op dezelfde manier plaats vinden als dat van de toepassing dakbedekking.
  De onderste ( 1e rij ) rij shingles zal minimaal 5cm vrij gehouden moeten worden van de bestrating of grondslag, dit om intrekken van vocht te voorkomen.

  Gevel bekleding

   

  Ook zal de onderste rij shingles, net als bij de toepassing dakbedekking, als een dubbele laag aangebracht moeten worden om inwateren te voorkomen.
  Om te voorkomen dat ongedierte, als spinnen enz. achter de gevelbekleding gaan zitten kunt u aan de onderzijde, achter de 1e rij shingles, een stukje muggengaas aanbreng

  en. Hierdoor kan het ongedierte niet achter de shingles komen.

   

   

  Ga naar productoverzicht

  Of vraag meteen informatie over de mogelijkheden.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

Dutchbluelabel Duurzame natuurlijke bouwmatrialen