Dutch Blue Label

Verwerking van Red Cedar Shingles

Volgens de geldende richtlijnen kunnen Red Cedar Shingles worden aangebracht op een dakhelling vanaf 15 graden tot 90 graden. Hierdoor zijn de shingles ook geschikt zijn als gevelbekleding. Ze dienen bij voorkeur te worden aangebracht op een ondergrond van latten, welke worden aangebracht op het dak of tegen de gevel met een hart-op-hart afstand die gelijk is aan de overlap van de shingles. Voor de dakbedekking is dit 15cm, terwijl dit voor de gevel 19cm is. Verwerking

Eigenlijk is de opbouw niet veel anders dan dat van een pannendak, behalve dat er meer panlatten worden toegepast. Ventilatie is wel zeer belangrijk. Zo dienen de Red Cedar Shingles te worden geventileerd tussen de onderzijde van de shingles en de bovenzijde van het dakhout. Dit kan gedaan worden door de panlatten aan te brengen op tengellatten (11x33mm) welke op het dakhout zijn genageld. Ventilatie dient te geschieden vanaf de dakvoet tot in de nok. Voor gevelbekleding gelden deze richtlijnen ook. Voor goede ventilatie van uw dakbedekking kunt u gebruik maken van onze speciale dak ontluchtingen.

Het leggen van dakshingles

Indien de Red Cedar shingles worden toegepast op een woning verdient het de voorkeur het dakhout te voorzien van een dampdoorlatende folie. Het leggen van de dakshingles begint op de onderste rij, deze wordt in 2 lagen aangebracht, waarbij de naden, in de breedte, onderling minimaal 30mm verspringen. De shingles worden als een 3-laags dakbedekking aangebracht. Door de Red Cedar shingles verspringend aan te brengen blijft alleen de onderste 15cm van iedere shingle zichtbaar, de rest is uit het zicht achter de boven liggende shingle. Elke shingle wordt vastgezet met niet meer dan 2 RVS nagels, zowel bij handmatige als  mechanische bevestiging. Per bundel bent u ca. 200 nagels nodig (zie onze prijslijst – Toebehoren).

De afmetingen van Red Cedar Shingles

De breedte van de Red Cedar shingles is gelegen tussen de 8 en 30cm. Iedere bundel bevat ca. 90 stuks shingles van verschillende breedtes. De shingles worden in deze verschillende breedtes door elkaar in het werk gebruikt. De naden dient men onderling minimaal 30mm te laten verspringen, terwijl men moet voorkomen dat de naad van de onderliggende shingle strookt met die van de bovenliggende shingle. Shingles mogen niet tegen elkaar worden gelegd, houd een tussenruimte aan van ca. 4-5mm.

Red Cedar Shingles afwerken

Red Cedar laat zich gemakkelijk verwerken. Het op maat maken van hoek- of kilkepers gaat prima met een fijn getande handzaag. Voor de afwerking van de nokken en hoekkepers leveren wij geprefabriceerde nokken. Deze nokken zijn geschikt voor een dakhelling die ligt tussen de 25 – 38grd. Breng voor het leggen van de nokken een strook waterdichte folie aan over de nok of hoekkeper als extra afdichting.

Cedar Shingles bestellen bij Dutch Blue Label

Bent u overtuigd? Vul dan het onderstaande formulier in en bestel gelijk uw Red Cedar Shingles bij Dutch Blue Label. Ook voor contact of eventuele vragen kunt u bij ons terecht. Via de contactpagina kunt u uw vraag stellen of via een andere weg contact met ons opnemen.

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwol isolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!

Verzendkosten

Bekijk hier de verzendkosten van red cedar shingles en schapenwol isolatie.