Dutch Blue Label

Red cedar shingles

Botanische Naam : Thuya Plicata
Oorsprong : Britisch Columbia Canada Vol.Product informatie
Massa : 300 tot 400 kg/m3 bij 12% vocht, duurzaamheidsklasse 2

Shingles van duurzaam materiaal

In Canada wordt deze bedekking reeds vele jaren toegepast, maar ook in Nederland vind het steeds vaker zijn weg. Het valt niet te ontkennen dat red cedar shingles een uitstekende duurzaamheid bezitten. De kleur van het hout is zacht honingkleurig tot diep roest bruin, en zal na verloop van tijd onder invloed van het weer langzaam vergrijzen. In Canada zie je zeer veel huizen die nog over hun originele dakbedekking beschikken, ondanks extreme weersomstandigheden . Indien goed geplaatst en geventileerd, is een levensduur van 40 tot 50 jaar geen uitzondering. Red Cedar shingles worden onbehandeld geleverd en verwerkt. De shingles worden gemaakt van de Western Red Cedar, een van de meest duurzame naaldhout soorten. De in het hout aanwezige olie zorgt daarbij voor een natuurlijke bescherming, en impregneren of anders behandelen van de shingles is dan ook niet nodig.

Voor veel verzekering maatschappijen valt een dakbedekking van red Cedar shingles onder de noemer ‘harde dakbedekking’, waardoor het als niet brandgevaarlijk wordt beschouwd. U kunt bij uw eigen verzekering maatschappij informeren over hun voorwaarden.

Topkwaliteit Cedar Shingles

Red Cedar shingles zijn in Canada verkrijgbaar in 4 kwaliteiten. Deze kwaliteit is onder verdeeld in de kleurcodes Blauw, Rood, Groen en Zwart. Wij importeren red Cedar shingles van top kwaliteit, de z.g. No.1 Grade Blue Label 18″perfections en No.2 Grade Red Label. De No.1 Blue Label singles is gezaagd uit 100% kernhout, is 100% vrij van noesten, heeft 100% rechte draad en is uitstekend geschikt voor daken en gevels waaraan hoge eisen worden gesteld. De No.2 Grade Red Label is uitstekend toe te passen voor algemeen gebruik (geen woningbouw), heeft mogelijk noesten in het niet zichtbare deel, en enig spinthout kan aanwezig zijn.

Daarnaast leveren wij de No.3 Grade Black Label shingle, welke een noest kan bevatten in het zichtbare deel en enig spinthout mag hebben. Deze shingle is uitstekend voor algemeen gebruik op tuinhuizen, overkappingen en veranda’s.

De shingles, die machinaal zijn gezaagd, lopen taps toe (van ca. 10mm tot 2mm) en zijn daardoor aan de boven- en onderzijde vlak.  De breedte verschilt per shingle van ca. 8cm tot 30cm. Iedere bundel bevat ca. 90 shingles van verschillende breedtes. Iedere bundel is voorzien van een Certi-label waarop de kwaliteit van de shingles is af te lezen.

U kunt de verschillende Shingles bestellen door het onderstaande formulier in te vullen. Heeft u nog vragen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen!

      

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwolisolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!