Dutch Blue Label

Onderhoud

In het algemeen vergt een dak van Red Cedar shingles zeer weinig onderhoud. De dakhelling en ligging kunnen wel invloed hebben op de levensduur en het onderhoud. Zoals op iedere dakbedekking, kan er zich na verloop van tijd mos- of alg aangroei voordoen.

Red Cedar shingles op daken en gevels

Op daken en gevels waar de kans van alg en mos aangroei aanwezig is kan men uitstekend gebruik maken van Biomos, zowel preventief als voor verwijderen van alg en mos. Biomos is een biologisch afbreekbaar reinigingsproduct, ph 7, om algen en mossen te doden. Enkele dagen na de behandeling sterft alg en mos af en verdwijnen de algen vanzelf zonder hoge drukspuit, boenen of naspoelen. De preventieve werking van Biomos is ongeveer 5 tot 12 maanden, in een verdunning van 1 op 8 tot 1 op 15 met water, afhankelijk van de mate van aangroei. Met de oplossing dient men het vervuilde oppervlakte goed nat te maken d.m.v. gieten of nevelspuit. Gebruik van Biomos tijdens bedomd of vochtig weer geniet de voorkeur doordat het oppervlakte dan langer nat blijft en de Biomos beter kan inwerken dan tijdens zonnig weer. Prettig zijn de langdurige werkzaamheid, de lage aanbrengkosten en biologisch afbreekbaarheid. 

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over onze shingles!

 

Red Cedar shingles op de dakhelling

De dakhelling speelt ook een rol bij het onderhoud, want hoewel de shingles zijn toe te passen vanaf een dakhelling van 15 graden, is het wel een stelregel dat des te steiler de dakhelling, des te minder aangroei kan plaats vinden. Ook is de ligging van het dak belangrijk voor het onderhoud. Red cedar shingles kunnen op ieder dak worden toegepast, maar indien dit dak zich onder ( veel ) bomen bevind, kan zo zijn dat door de vochtige omgeving mosvorming en/of groene aanslag zich eerder aandient. Groene aanslag heeft op zich geen invloed op de levensduur van de shingles, terwijl mosaangroei dit ook niet hoeft te zijn mits het tijdig wordt verwijderd. Mocht het voorkomen dat u een of meerdere shingles in een dakvlak dient te vervangen dan kunnen wij u daarover adviseren.  Het onderhoud voor een gevelbekleding van red cedar shingles beperkt zich eigenlijk tot het af en toe schoon vegen met een bezem. Indien u heeft gekozen voor een gevelbekleding van gekleurde shingles zult u het schilderwerk hiervan in uw onderhouds planning moeten opnemen, waarbij de shingles eens per 5-7 jaar geschilderd dienen te worden.

Een goed geventileerd, aangebracht en onderhouden Red Cedar shingle-dak of gevel geeft u vele jaren plezier, waarbij 40 tot 50 jaar geen uitzonderingen zijn.

Shingles van Dutch Blue Label

Voor het bestellen van topkwaliteit shingles kunt u het onderstaande formulier invullen. Heeft u nog vragen over de verschillende shingles? Of weet u niet welke shingles voor u geschikt zijn? Dan kunt u natuurlijk gerust contact met ons opnemen.

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwol isolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!

Verzendkosten

Bekijk hier de verzendkosten van red cedar shingles en schapenwol isolatie.