Dutch Blue Label

Kwaliteit Red Cedar Shingles

Red cedar shingles zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar. De kwaliteit die je nodig bent hangt af van de functie van het gebouw waarop ze worden toegepast. Shingles zijn leverbaar in de volgende kwaliteiten:

Red Cedar No.1 Grade Blue label 18”perfection KD PEFC.No.1 Grade Blue Label

Deze shingle is van de hoogst leverbare kwaliteit. De shingles zijn allemaal recht op de draad gezaagd, wat betekent dat ze niet gaan ‘schotelen’ ofwel krom trekken. De shingles zijn 100% vrij van noesten en/of spinthout en zijn kunstmatig gedroogd (KD = kiln dryd) De benaming 18”perfection staat voor de lengte van de shingle, welke 45cm is. Perfection is de benaming voor de 18” shingle. Er zijn ook shingles met een lengte van 24”die worden Royal genoemd (geen voorraad) PEFC is een wereldwijd bekend merk dat staat voor bedrijven, boseigenaren, organisaties en consumenten dat helpt om producten en goederen uit duurzaam beheerde bossen te herkennen en te promoten. Deze shingle wordt veelal toegepast voor woningbouw en overige gebouwen waarvan de dakbedekking aan de hoogst mogelijk eisen voor shingle opbouw dienen te voldoen.

No.2 Grade Red LabelRed Cedar No.2 Grade Red label 18”perfection GR PEFC.

Deze shingle is de op een na hoogste kwaliteit. De shingles zijn niet recht op de draad gezaagd, waardoor enig krom trekken mogelijk is. De shingles kunnen een noest vertonen, welke altijd in het niet zichtbare deel van de shingles zit. De shingles zijn niet gedroogd (GR = green) de benaming 18”perfection en PEFC zijn gelijk aan de onder No.1 grade blue label genoemde omschrijving. Deze shingle wordt veelal toegepast op daken en gevels waarvan de kwaliteit niet aan de hoogst mogelijke kwaliteit hoeft te voldoen (schuren, veranda, tuinhuis enz.)

Red Cedar No.3 Grade Black label 18”perfection GR PEFC.No.3 Grade Black Label

Deze shingle is de op twee na hoogste kwaliteit. Ook deze shingles zijn niet recht op de draad gezaagd, waardoor wederem bij deze shingles krom trekken ook mogelijk is. De shingles kunnen ook een noest vertonen in het zichtbare deel van de shingle en enig spinthout is mogelijk. Tevens zijn deze shingles niet gedroogd. De benaming 18”perfection en PEFC zijn gelijk aan de onder No.1 grade blue label genoemde omschrijving. Deze shingle wordt veelal toegepast voor daken en gevel waaraan geen hoge eisen worden gesteld en waar enig doorlaten van water geen probleem is (carport, houtopslag en schuren).

Zo ziet u dat er voor alle vormen van daken wel een beschikbare shingle is. Alle kwaliteiten zijn uit voorraad leverbaar. Voor meer vragen of informatie kunt u altijd contact opnemen.

Bestel uw shingles bij Dutch Blue Label

Weet u al welke en hoeveel shingles u nodig heeft? En wilt u shingles van duurzaam materiaal van topkwaliteit? Dan kunt u door middel van het onderstaande formulier uw shinlges bestellen. Ook voor eventuele vragen kunt u contact opnemen.

Direct bestellen

Bestel gemakkelijk uw Red Cedar shingles en/of schapenwolisolatie door het onderstaande formulier in te vullen. Vergeet niet om uw bestelling duidelijk te specificeren!